LagerPower möter efterfrågan och bygger ut centrallagret
9/11/2020 2min lästid

Power möter efterfrågan och bygger ut centrallagret

9/11/2020 2min lästid
Power möter efterfrågan och bygger ut centrallagret

Prologis har tecknat avtal om att bygga ut Powers centrallager utanför Jönköping. Illustration: Prologis Norden

“Tecknar avtal med Prologis om utbyggnad och ombyggnad.”

Logistikfastighetsföretaget Prologis och hemelektronikföretaget tecknar avtal om utbyggnaden av Powers centrallager i Skillingaryd utanför Jönköping.
Expansionen omfattar 28 000 kvadratmeter och innefattar även viss ombyggnad av Powers befintliga anläggning på över 63 000 kvadratmeter.

Den nya byggnaden och förändringarna har planerats under lång tid, men planerna har tidigarelagts på grund av en accelererande utveckling under 2020.

– Efterfrågan har växt snabbt och kraven på mer yta har funnits ett tag. Vi ser hela tiden framåt för att kunna säkra vår marknadsandel. Dels att vara effektiva i flöden, transporter och logistik, dels att kunna lagerhålla rätt volymer för att hålla löftet om snabba leveranser, säger Ulrika Onselius, Sitemanager på Power International Logistics AB i Skillingaryd.

Ny- och ombyggnaden innefattar flera delar utöver ökad yta. Planen innehåller aspekter kring säkerhet, effektivitet och miljötänkande. I Prologis byggplan, som tagits fram i nära samarbete med Power, kommer hela anläggningen att få 33 nya lastportar, en utökad skyddad parkering och ett helt nytt flöde där alla transport kör i samma riktning runt fastigheten. Nybyggnaden får miljöcertifieringen BREEAM ”Very Good”.

I samband med nybyggnaden byts också all belysning ut till energisnål och smart LED-belysning. Anläggningen får också en rekreationsyta som ger personalen möjlighet att ses utomhus när vädret tillåter och taket förbereds också för solceller.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!