LagerFootway skalar upp logistiken
24/07/2019 2min lästid

Footway skalar upp logistiken

24/07/2019 2min lästid
Footway skalar upp logistiken

Daniel Mühlbach. Fotograf: Johan Paulin

Påbörjar en serie upphandlingar.

Footway Group AB påbörjar upphandling av logistiktjänster för att omedelbart öka lagerkapaciteten och på lång sikt anpassa logistiken till en fortsatt europeisk expansion.

För att hålla jämna steg med nuvarande tillväxt och för att fortsatt leverera kundnöjdhet på yttersta nivå har Footway påbörjat en serie upphandlingar med logistiktjänster i fokus. Upphandling av omedelbar kapacitetsökning som komplement till nuvarande logistikcenter görs genom två separata förfrågningar avseende dels pallager och dels satellitlager. För att säkerställa kapaciteten gällande frakt till kund genomförs även upphandling av frakt på den svenska marknaden.

Footway har haft en snabb tillväxt i Centraleuropa där logistiken idag hanteras från Sverige. För att få säkerställa kapacitet och långsiktighet i bolagets totala logistik genomförs en RFI där logistikaktörer välkomnas att inkomma med information och förslag på verksamhetens långsiktiga logistikstruktur. Målet med förfrågan är även att finna en långsiktig aktör som vill vara en drivande kraft att tillsammans med Footway utveckla framtidens logistik inom e-handel med potential upp mot tio gånger Footways nuvarande ordervolym och över tre gånger nuvarande lagerkapacitet. Arbetet med upphandlingarna påbörjas under juli 2019.

Daniel Mühlbach, VD, säger, “Ett flexibelt, effektivt och i hög grad automatiserat logistikkoncept är en viktigt framgångsfaktor för att realisera vår tillväxtpotential. Vi har kommit långt i vårt arbete med att skapa hög tillväxt på många marknader och påbörjar nu det spännande arbetet med att hitta ett långsiktigt logistikkoncept”

Pågående upphandlingar: Pallager (RFQ), Nordiskt satellitlager (RFP), Långsiktig Logistikpartner (RFI), Frakt Sverige (RFQ)

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!