LagerRekordorder skapar arbetstillfällen i Torslanda
10.11.2021 07:17 5 min lästid

Rekordorder skapar arbetstillfällen i Torslanda

10.11.2021 07:17 5 min lästid

Pressbild: Algeco

Omfattar en normal årsomsättning.

Malin Rothenborg
0

Algeco Sverige har tagit in en för bolaget rekordstor order värd 35 miljoner kronor, med nyanställningar och en förhoppning om expansion i Torslanda som följd. Det framgår av ett pressmeddelande.
    – Vi har redan startat anställningsprocesser för att stärka teamet, säger Richard Brundin, affärsområdeschef på Algeco, Nordens ledande leverantör av modulbyggnader, bodar och containrar.

Ordern innebär att ett stort antal containrar, ombyggda och anpassade för kundens ändamål, ska byggas om och levereras från Torslanda. Värdet på ordern är ungefär 35 miljoner kronor.

– Ett antal av dem är tidigare levererade containrar som vi ska blåsa ur och utrusta på nytt. Den senaste tiden har det hänt jättemycket kring den tekniska utvecklingen och vad man kan göra med en container. Men den största delen är nya som vi ska förädla, säger Thomas Hansson, säljare och projektledare på Algeco som har knutit ihop affären.

Detaljer kring beställningen är under sekretess, men bakom står en global industriaktör med verksamhet över hela världen. De förädlade containrarna ska skeppas till flera länder i olika världsdelar.

– Det här är en kund som vi har arbetat tätt med under många år. Vi är väl förtrogna med varandra och det är vårt långa partnerskap som ligger till grund för den här beställningen. Givetvis också att vi tidigare har visat vår kapacitet och kunskap, säger Thomas.

Orderns omfattning är i storleken av en normal årsomsättning inom affärsområdet container. Och chansen finns att den blir ännu större, enligt Richard Brundin.

– Den har potential att bli nästan dubbelt så stor längre fram. Vi får verkligen visa vår kapacitet och hur starkt vårt erbjudande är, säger han och fortsätter:

– Vi har redan startat anställningsprocesser för att stärka upp teamet. Och det kommer att krävas ännu fler nyanställningar längre fram.

Vad innebär det här för verksamheten i Torslanda?
    – Utöver att det skapas jobbtillfällen söker vi möjlighet till att växa med mer mark. Det är en viktig del för att kunna ta hand om de dagliga förfrågningarna som vi har, oavsett storlek. Det är alltifrån uthyrning till specialprojekt och vanliga containerköp, säger Richard Brundin.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!