Lägenheter i AlingsåsHyresledigt i Alingsås
10/10/2017 3min lästid

Hyresledigt i Alingsås

10/10/2017 3min lästid
Hyresledigt i Alingsås

Letar du lediga lägenheter i Alingsås?
Bild: Branschaktuellt

Att bostadsmarknaden är galen just nu har nog inte undgått någon.

Att bostadsmarknaden är galen just nu har nog inte undgått någon. Om du någon gång behövt ställa dig i en bostadskö eller ringa runt till hyresvärdar så vet du precis vad jag pratar om och situationen i Alingsås är tyvärr inte skonad från det hårda läget. Flytta hemifrån, flytta ihop eller kanske flytta isär, anledningen till att du behöver flytta är många men oavsett varför du behöver en lägenhet så är det en utmaning. Men om du vill flytta till eller bo kvar i Alingsås så misströsta inte för det finns lösningar på alla problem, även detta. Vi har letat upp hyresvärdar som kan erbjuda lediga lägenheter Alingsås för att hjälpa dig på traven.

Hyresvärdar i Alingsås

Här följer en lista över de hyresvärdar som har lediga hyresrätter i Alingsås och som du kan kontakta redan idag om du letar efter en ny bostad.

Alingsåshem

Balder

Boplats Göteborg: En samlingsplats för flera hyresvärdar till exempel Bygg-Göta Göteborg, Ernst Rosén, Sigillet Fastighetsbolag.

Ekström Fastigheter i Alingsås: Här finns ingen kö utan du mailar dina uppgifter och önskemål om lägenhet till dem

Så får du lägenheten

Första steget är så klart att skriva upp dig i bostadskö. Även om det inte finns något ledigt just nu så kan du få nyhetsbrev med tips på lägenheter som kommer ut och du får oftast poäng för varje dag du köar, poäng som sedan hjälper dig att få din lägenhet. Att stå i kö kan vara ett livstidsprojekt så även om du ställer dig i kö så är det dags att lyfta telefonen och ringa runt. Det bästa är om du ringer till hyresvärdarna, presentera dig och förklara vilken typ av bostad du söker. Har de inget just nu? Be dem ringa dig om de får in något. Hör också med släkt och vänner, de kan också sitta inne med kontakter till potentiella hyresvärdar. Faktum är att många privata hyresvärdar gärna hyr ut till någon efter att ha blivit rekommenderade en hyresgäst så utnyttja ditt kontaktnät och tala om för andra att du letar bostad. Precis som med jobb så är det ofta hyresrätter förmedlas via kontaktnät. Att hyra i andrahand kanske inte är någon drömlösning men det kanske kan vara en rimlig lösning tills du får ett förstahandskontrakt. Hittar du bara lägenheter som är för stora och dyra så kan du kanske hyra tillsammans med någon och dela på hyran.

Några sista tips på vägen

Glöm inte bort att de hyresvärdar vi listat inte är alla som finns utan de som har lediga objekt för uthyrning just nu. Det kan alltså löna sig att leta upp andra hyresvärdar också och kontakta dem. Se till att ha dina uppgifter i ordning när du ringer och var inte rädd för att vara lite påflugen. På dagens bostadsmarknad gäller det att visa framfötterna för att ha en chans. Tänk också på att vissa hyresvärdar bygger nya lägenheter, fråga om de har några byggplaner, när det är tänkt att lägenheterna ska vara klara, vad som krävs för att ställa sig i kö på dem eller prenumerera på deras nyhetsbrev så får du information direkt när något nytt är på gång.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!