KraftvärmeSerneke bygger pannhus i Borås
22/02/2017 2min lästid

Serneke bygger pannhus i Borås

22/02/2017 2min lästid
Serneke bygger pannhus i Borås

Bildkälla Serneke / Borås Energi Miljö

“Ett av våra största projekt hittills”

Serneke Anläggning har skrivit kontrakt med Borås Energi och Miljö AB om att uppföra ett pannhus till ett nytt kraftvärmeverk. Projektet är värt cirka 159 miljoner kronor och kommer att inkluderas i orderingången under första kvartalet 2017.

Borås Energi och Miljö har en vision om en fossilbränslefri stad. Projektet Energi- och miljöcenter (EMC) är en viktig del i det arbetet. Där ingår bland annat uppförandet av ett nytt kraftvärmeverk, vars pannhus Serneke Anläggning har fått i uppdrag att bygga.

Byggnaden ska inrymma panna, rökgasrening, rökgaskondensering, turbin och fjärrvärmepumpar. Den blir 4 000 kvadratmeter stor, tio våningar hög och mäter 45 meter på högsta stället.

– Vi är glada att få förtroendet att vara med och utveckla Borås Energi- och miljöcenter. Det är ett projekt helt i linje med vår strategi och ett av våra största projekt hittills, säger Fredrik Jonsson, VD Serneke Anläggning.

I början av april i fjol skrev Serneke  kontrakt med Borås Energi och Miljö om byggnationen av en kontrollrums- och personalbyggnad på Sobacken i Borås. Pannbyggnaden till kraftvärmeverket är en del av samma projekt, EMC, för att ersätta fossil uppvärmning med förnybar elproduktion.

– Äntligen! Återigen har förvaltningsrätten gjort bedömningen att Borås Energi och Miljö har genomfört en upphandling på ett korrekt sätt. Vi är ytterst tacksamma och glada för att Serneke får byggnationen av pannhuset till vårt kraftvärmeverk då de tidigare har visat sin kompetens i andra delprojekt inom projektet Energi- och miljöcenter, säger Gunnar Peters, VD för Borås Energi & Miljö.

Byggstart sker under våren 2017 och projektet ska stå klart i augusti 2018.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!