KontorAssemblin vinner kontrakt i Uppsala
7/12/2016 1min lästid

Assemblin vinner kontrakt i Uppsala

7/12/2016 1min lästid
Assemblin vinner kontrakt i Uppsala

Värt 40 miljoner kronor.

Assemblin El Västerås har fått uppdraget att installera el, kraft och tele i en ny byggnad på 12 500 kvadratmeter i Uppsala Science Park. Byggnaden kallas Hubben och blir en mötesplats där områdets unika kunskap och kompetens ska samlas och synliggöras.

Uppsala Science Park är ett område med cirka 140 företag huvudsakligen inriktade på Life Science, materialteknik och andra kunskapsintensiva nischer. Här finns stora delar av Uppsalas innovationssystem representerat, däribland Uppsala Innovation Center (UIC) och STUNS. Alldeles i närheten hittar man Akademiska sjukhuset och Uppsala Universitet, Biomedicinskt Centrum, Ångströmlaboratoriet och Informationstekniskt Centrum.

Fastighetsägaren Vasakronan vidareutvecklar nu Uppsala Science Park med den nya mötesplatsen Hubben. Byggnaden omfattar cirka 17 000 kvadratmeter och på de fem våningarna finns kontor, laboratorier, restaurang och konferens.

Assemblins order gällande installation av el, kraft och tele i Hubben är på cirka 40 miljoner kronor.

– Tidplanen är helt klart en utmaning. Våra installationsarbeten i denna speciella byggnad – med bland annat laboratoriemiljöer – inleds i vinter och ska vara helt färdiga i november 2017. Det kräver noggrann planering så att arbetet blir rationellt och görs i rätt ordning i förhållande till andra entreprenörer, säger Peter Bertlin, filialchef för Assemblin El i Västerås.

Hubben certifieras enligt miljöklassificeringssystemet LEED och målet är att nå LEED Platinum som är systemets högsta betyg.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!