KollektivtrafikNobina vinner i Helsingfors
19/11/2014 1min lästid

Nobina vinner i Helsingfors

19/11/2014 1min lästid
Nobina vinner i Helsingfors

Nobina Finland har vunnit en upphandling  för trafikuppdrag för HSL i Helsingfors.

Nobina Finland har vunnit en upphandling som omfattar 94 bussar i trafikuppdrag för HSL i Helsingfors. Avtalen sträcker sig över två respektive sju år med möjlighet till förlängning i upp till tre år. Det totala värdet beräknas till drygt 80 miljoner euro över den initiala löptiden (före optionsförlängningar). Den nya trafiken startar den 10 augusti 2015.

Beslutet från HSL (Helsingforsregionens trafik) betyder att Nobina får köra stadstrafik i Vantaa-området i Helsingfors, innebärande en utökning med 61 bussar, jämfört med befintliga kontrakt. Beslutet om tilldelning kan överklagas senast den 9 december.

– Vi är oerhört glada över att få fortsatt förtroende från HSL. Framgången i upphandlingen medför en kraftig utökning av vår kontraktsportfölj i Finland. En stor del av framgången kan tillskrivas stordriftsfördelar tack vare att vi kommer att använda drygt 50 befintliga bussar som frigjorts för detta uppdrag, säger Ragnar Norbäck, VD och koncernchef för Nobinakoncernen.

Genom kontraktsvinsten kommer Nobina investera i cirka 40 nya bussar. Resterande bussar återanvänds från befintlig bussflotta i Finland och Norge.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!