Byggindustrin Karriär
1 min lästid

Klimat i fokus när Byggföretagen nyrekryterar

20:e maj 2022, 11:14
Klimat i fokus när Byggföretagen nyrekryterar
Åsa Lindell. Bild: Byggföretagen
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Åsa Lindell börjar sin nya tjänst i augusti. Hon kommer närmast från Älvstranden Utveckling där hon i dagsläget arbetar med hållbarhetsfrågor. Hon har tidigare erfarenhet från NCC och Skanska.

– Genom att anställa Åsa lägger vi nu ett ännu större fokus på den viktiga klimatfrågan och därigenom ökar vi takten mot en klimatneutral bransch, säger Anna Lönn Lundbäck, nationell hållbarhetssamordnare på Byggföretagen.

Åsa kommer bland annat att arbeta med den fortsatta implementeringen av branschens gemensamma färdplan, ett verktyg i arbetet med att uppnå en klimatneutral, hållbar och konkurrenskraftig bransch. I rollen ingår även att stötta medlemsföretag i deras klimatarbete, skriver Byggföretagen.

– Bygg- och anläggningsbranschen har en viktig roll i Sveriges klimatomställning. Inte bara när det gäller branschens eget arbete med att ställa om till ett klimatneutralt byggande utan också i arbetet med att bygga ett klimatneutralt samhälle, anpassat för framtidens klimatförändringar, säger Anna Lönn Lundbäck.

#byggföretagen #karriär #klimatomställning
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0