KarriärFastighetsbjässens förre vd blir vice vd på Besqab
16/12/2021 2min lästid

Fastighetsbjässens förre vd blir vice vd på Besqab

16/12/2021 2min lästid
Fastighetsbjässens förre vd blir vice vd på Besqab

Fredrik Jonsson. Foto: Niam

Fredrik Jonsson, som i fjol plötsligt lämnade vd-posten i Niam, blir ny vice vd i Besqab.

Besqab har utsett Fredrik Jonsson till positionen som vice vd med ansvar för att leda arbetet med bolagets framtida strategi och tillväxt. Jonsson börjar sin anställning senast den 1 mars 2022.

”Det är ett naturligt nästa steg för att fortsätta utveckla Besqab och driva bolagets långsiktiga tillväxtagenda bortom 2023”, skriver Besqab.

Jonsson kommer senast från Niam där han varit verksam i 14 år, senast som vd och dessförinnan från Skanska, där han bland annat varit vice vd för affärsområdet för kommersiell fastighetsutveckling i Europa.

– Jag är väldigt glad över att Fredrik ansluter till Besqab för att bidra med den erfarenhet och kapacitet som krävs för att tillvarata våra långsiktiga affärsmöjligheter. Den nya rollen skapar dessutom utrymme för övriga organisationen att fokusera mer på att realisera vår tillväxtagenda för 2023. Med detta initiativ tar vi nu nästa steg i vår resa för ett ännu starkare, mer konkurrenskraftigt och uthålligt bolag, fortsätter Carola Lavén.

Fredrik kommer att ingå i Besqabs koncernledning och rapportera direkt till vd, Carola Lavén.

– Besqab är ett otroligt fint bolag med lång historik, ett stort bostadskunnande och långsiktiga ägare. De står också inför en riktigt spännande tillväxtresa. Att driva långsiktig och hållbar tillväxt är något som jag brinner för och har jobbat med nästan hela mitt yrkesliv. Jag ser fram emot att vara med och bidra till nästa kapitel av Besqabs utveckling i nära samarbete med Carola, ledningsgruppen och hela teamet, säger Fredrik Jonsson.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!