KarriärBiljana Pehrsson tillträder som vd för Castellum
8/12/2021 1min lästid

Biljana Pehrsson tillträder som vd för Castellum

8/12/2021 1min lästid
Biljana Pehrsson tillträder som vd för Castellum

Biljana Pehrsson. Pressbild/Kungsleden.

Castellums styrelse har utsett Biljana Pehrsson till vd och koncernchef för Castellum AB. Hon tillträder sin roll idag, den 8 december. Därtill har Ylva Sarby Westman utsetts till vice vd och CFO för Castellum.

Biljana Pehrsson kommer närmast från posten som vd för Kungsleden som hon innehaft sedan 2013.

”Det är glädjande att förvärvet av Kungsleden nu går in i nästa fas. Tillsammans skapar vi en aktör av betydande storlek inom en bransch där storlek i kombination med hållbar och innovativ serviceutveckling spelar en allt större roll. Jag välkomnar Biljana och Ylva och ser fram emot att utveckla Castellums tillväxt, hållbarhet och lönsamhet tillsammans”, säger Rutger Arnhult, styrelseordförande Castellum AB.

”Jag ser fram emot att leda Nordens största noterade kommersiella fastighetsbolag med fokus på hållbar tillväxt. Vårt gemensamma bolags storlek, finansiella styrka och kombinerade branscherfarenhet ger oss en förstärkt konkurrenskraft till glädje och nytta för våra kunder, medarbetare, aktieägare och långivare”, säger Biljana Pehrsson, ny vd för Castellum.

Ylva Sarby Westman kommer närmast från posten som vice vd och CFO på Kungsleden och har innehaft olika ledande befattningar på Kungsleden sedan 2009. Ylva Sarby Westman tillträder sin nya roll den 8 december.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!