KarriärByggelement expanderar – anställer ny produktionsledare
16/11/2021 2min lästid

Byggelement expanderar – anställer ny produktionsledare

16/11/2021 2min lästid
Byggelement expanderar – anställer ny produktionsledare

Johanna Carlsson är ny produktionsledare på Byggelement.

Johanna Carlsson är ny produktionsledare på Byggelement. Innan intresset för ledarskapsfrågor helt tog över påbörjade hon även en utbildning till sjökapten vid Chalmers. ”Men det var inte så spännande som det lät”.

Företaget, som levererar prefabricerade betongelement, befinner sig i ett expansivt skede och förstärker organisationen med ytterligare en produktionsledare i Ucklum utanför Stenungsund.

– Det ska bli spännande att helt byta bransch, säger Johanna Carlsson, som i elva år haft arbetsledande roller vid livsmedelstillverkaren Dafgårds.

Byggelement är inne i en intensiv fas då ECO-Prefab ska framställas i samtliga produktionshallar. Satsningen på ECO-Prefab, som minskar koldioxidutsläppet med upp till 35 procent, är ett led i ambitionen att ta nästa steg mot en hållbar klimatomställning. Nyligen har 15 nyanställningar genomförts för att säkerställa omställningen då en högre andel slagg blandas in som bindemedel i betongen.

Johanna Carlsson är utbildad i personal, organisation och ledarskap vid Högskolan i Skövde. Vid Byggelement kommer hon att fokusera på HR-frågor och samarbeta nära övriga arbetsledare kring områden som kvalitet och beläggning.

– Vi får gemensamt forma ett bra upplägg av produktionsledningen, säger Johanna Carlsson, som nu får personalansvar för ett 30-tal anställda och byter från en utpräglat kvinnlig industri till en mansdominerad bransch.

– Det ska bli intressant, men min filosofi är att alltid vara tydlig, ge raka besked och lyssna på människor. Sträng men rättvis, kan man nog säga.

Krister Olausson, platschef i Ucklum, är mycket nöjd med rekryteringen av ytterligare en produktionsledare.

– Att ha Johanna Carlsson på plats innebär en viktig förstärkning av hela vårt lag, säger han. Hon har bred erfarenhet av personal- och ledningsfrågor och kommer att kunna bidra till att Byggelement når sin fulla potential.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!