Byggindustrin Karriär
2 min lästid

Säkerhets-vd tar över rodret på Ramirent Sverige

31:a januari 2022, 09:28
Säkerhets-vd tar över rodret på Ramirent Sverige
Johan Färm tillträder som ny vd för Ramirent AB den 1 april i år. Foto: Jezzica Sunmo
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Johan Färm efterträder Mikael Olsson, som varit vd för Ramirent AB sedan sammanslagningen av Stavdal och Ramirent 2019.

– Säkerhet, digitalisering och hållbarhet är tre områden där jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet, säger Johan Färm, som sedan 2017 varit vd för säkerhetsföretaget Addici Security.

Johan Färm har en bakgrund som vd i flera bolag. Senast på Addici Security, ett helägt dotterbolag till Coor och dessförinnan som vd för BRM Europe. Dessutom har han haft flera chefstjänster inom Securitaskoncernen.

– Johan är en kund- och resultatorienterad ledare som vill skapa resultat genom sina medarbetare. Med honom vid rodret kommer vi att kunna ta ytterligare steg i vår utveckling, säger Erik Bengtsson, vd för Ramirent Group.

Idag är 85 procent av Ramirents maskinpark helt fossilfri. Man har även flera digitala lösningar som bidrar till ökad säkerhet och effektivitet i byggprocessen. Att bidra till hållbara, säkra och effektiva byggprojekt, liksom att driva på digitaliseringen av branschen, är viktiga områden för Ramirent. Det var också avgörande frågor vid rekryteringen av ny vd.

– Ramirent har en viktig roll i vårt samhällsbyggande, med kunniga och engagerade medarbetare. Att få vara en del av det teamet och tillsammans fortsätta utvecklingsresan mot mer sunda och effektiva byggarbetsplatser, känns oerhört inspirerande, säger Johan Färm.

#anläggningsindustri #entreprenad #maskiner #ramirent
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0