KarriärHagelberg kliver in som ny chef på Stora Enso
13/12/2021 2min lästid

Hagelberg kliver in som ny chef på Stora Enso

13/12/2021 2min lästid
Hagelberg kliver in som ny chef på Stora Enso

Johanna Hagelberg. Bild: Stora Enso.

Stora Enso har utsett Johanna Hagelberg till Executive Vice President för divisionen Biomaterials. Hon fortsätter även som medlem i koncernens ledningsgrupp, enligt ett pressmeddelande.

Johanna Hagelberg började på Stora Enso 2013 och har varit medlem i koncernens ledningsgrupp sedan 2014 som global chef för Sourcing and Logistics. Innan har hon haft ledande befattningar inom bland annat General Motors, NCC och Vattenfall.

Stora Enso har inlett sökandet efter en ny chef för Sourcing and Logistics. Under övergångsperioden kommer Tuomas Mustonen, för närvarande SVP Performance, Controlling and Strategy inom Sourcing and Logistics, att agera tillförordnad chef.

– Biomaterial är ett strategiskt viktigt område för Stora Enso. När vi nu går in i en ny innovationsdriven era för biomaterial är jag mycket glad att kunna tillsätta Johanna som chef för divisionen. Hennes starka ledaregenskaper och erfarenhet från olika branscher, inklusive fordonsindustrin, kommer att hjälpa oss att ta verksamheten till en ny nivå. Johanna har rätt bakgrund och kompetens för att påskynda kommersialiseringen av nya biobaserade produkter, exempelvis Lignode, ligninbaserat kol för elektrifiering av fordon, säger Stora Ensos VD Annica Bresky.

– Jag ser fram emot möjligheten att tillsammans med teamet leda divisionen Biomaterials. I vår transformation mot biobaserad innovation fortsätter vi att utveckla vår nuvarande verksamhet, samtidigt som vi möjliggör snabb kommersialisering av våra nya regenerativa produkter, säger Johanna Hagelberg.

Markus Mannström, tidigare EVP för Biomaterials, lämnar Stora Enso.

– Jag vill tacka Markus Mannström för hans betydande insatser inom Stora Enso under hans långa karriär hos oss. Som ledare för flera stora investeringsprojekt och som chef för Biomaterials har han hjälpt oss att transformeras till The Renewable Materials Company. Vi önskar honom stort lycka till i framtiden, säger Annica Bresky.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!