KarriärOskar Lindehejd tar över som vd för Gotlands Energi
13/05/2022 1min lästid

Oskar Lindehejd tar över som vd för Gotlands Energi

13/05/2022 1min lästid
Oskar Lindehejd tar över som vd för Gotlands Energi

Oskar Lindehejd. Foto: Vattenfall

Från och med den 1 september är Oskar Lindehejd ny vd för Gotlands Energi AB (Geab). Han efterträder Adrian Berg von Linde som går i pension den 31 augusti.

Oskar Lindehejd har varit marknadschef för Geab och vd för Gotlands Elförsäljning AB sedan 2020. Det framgår av ett pressmeddelande från Vattenfall.

– Jag är mycket glad över valet av Oskar Lindehejd som vd, säger Lovisa Fricot Norén, chef för Vattenfall Värme och styrelseordförande för Gotlands Energi AB. Oskar har en gedigen ledarbakgrund och har under sin tid på Geab lärt känna kunderna, medarbetarna, företaget och dess ägare Region Gotland och Vattenfall. Att han är väl förankrad i det gotländska näringslivet och samhället har varit en viktig faktor vid valet av Oskar.

Oskar Lindehejd efterträder Adrian Berg von Linde med start den 1 september.

– Jag känner stolthet och ödmjukhet att få förtroendet att leda Geab. Tillsammans med styrelse, ledning och medarbetarna vill jag skapa framtidens energibolag. Vi har många av de tjänster och produkter som framtidens fossilfria samhälle kommer kräva och jag är säker på att vi kommer kunna gå före inom flera områden, säger Oskar Lindehejd.

Geab ägs till 75 procent av Vattenfall och till 25 procent av Region Gotland.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!