JärnvägAlstom anlitar Euromaint till SL-projektet
12.10.2012 15:03 3 min lästid

Alstom anlitar Euromaint till SL-projektet

12.10.2012 15:03 3 min lästid

För att kunna leverera enligt Alstoms förväntningar har Euromaint satt upp ett konsignationslage

Marcus Rosenholm
0

Euromaint har fått uppdraget att ansvara för materialförsörjningen till Alstom för underhåll av SL:s samtliga 51 tåg av modellen X10.

För att kunna leverera enligt Alstoms förväntningar har Euromaint satt upp ett konsignationslager i anslutning till SL:s depå i Älvsjö, där underhållet av X10 utförs. Där lagerhålls de 265 mest frekventa reservdelarna såsom dämpare, bromsblock, ventiler och kretskort. Utöver lagerhållning ingår även upparbetning av utbytesartiklar, till exempel aggregat, ventilpaket och bromsmotstånd samt försäljning av förbrukningsmaterial, till exempel bussningar, brickor och klammerband.

– Alstom ser fram emot att samarbeta med Euromaint om materialförsörjningen till de pendeltåg av modell X10 som går i trafik i Stockholm. En väl fungerande materialförsörjning är en viktig del i vårt uppdrag att leverera ett modernt och tillförlitligt underhåll av Stockholms pendeltågstrafik, säger Per Öster, Operations Director Alstom Transport AB.

– Vi är givetvis mycket glada över att vi har fått förtroendet att ansvara för materialförsörjningen till de 51 pendeltågen. Inte minst med tanke på deras betydelse för en fungerande lokaltrafik. Genom hög kvalitet och leveransförmåga ska vi vara en del i arbetet med att göra pendeltågen än mer tillgängliga, säger Henrik Ehrengren, chef för Materialförsörjning, Euromaint Rail.

Avtalet löper under perioden januari 2013 – juni 2016.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!