JärnvägTrafikverket höjer säkerheten
26.05.2014 12:52 3 min lästid

Trafikverket höjer säkerheten

26.05.2014 12:52 3 min lästid

På Hallsberg godsbangård

Marcus Rosenholm
0

Från maj till och med slutet av november utför Trafikverket arbeten runt godsbangården i Hallsberg. Syftet är att minska risken för olyckor, skadegörelse, klotter och stölder. Kostnaden beräknas bli tolv miljoner kronor.

– Säkerheten är a och o. Målet är en säker miljö för personalen som arbetar på godsbangården och minskad olycksrisk i och med att obehöriga inte ges möjlighet att vistas där. Det är för att uppnå detta som vi nu tillsammans med Jernhusen och Green Cargo bygger stängsel, grindar och sätter upp övervakningskameror runt Hallsberg godsbangård, säger Andreas Pollack, projektledare för Säkra bangårdar på Trafikverket.

Viktigast när det gäller att hålla obehöriga borta från en bangård är ordentliga stängsel och grindar samt bra säkerhetsrutiner. Bangårdar är livsfarliga områden för obehöriga och Trafikverket vill på detta sätt minska risken för olyckor och förhindra skadegörelse, klotter och stölder.

Arbetena i Hallsberg är planerade så att de förorsakar minsta möjliga påverkan på såväl gods- och persontågstrafiken som på omgivningen. Kostnaden beräknas bli tolv miljoner kronor.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!