Infrastruktur Järnväg
2 min lästid

Inställda tåg i sommar

24:e juni 2015, 14:37
Inställda tåg i sommar
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Under drygt åtta veckor mellan 26 juni och 17 augusti utförs ett spårbyte som medför inställda tåg på Västra stambanan mellan Alingsås och Göteborg. Alla tåg påverkas och många ställs in, vissa utan ersättning med buss.

Arbetet börjar på fredag och genomförs i ett flertal etapper som har olika påverkan på trafiken. Vi ber därför våra resenärer att vara särskilt uppmärksamma under sommaren och söka sina tider i Västtrafiks reseplanerare inför varje resa.

Alla tåg på sträckan påverkas då arbetet medför sänkta hastigheter på spåren. Många tåg ställs dessutom in, vissa utan bussersättning.

Spårbytet startar från Alingsås och rör sig söderut. Till en början är det tåg mellan Alingsås och Floda som ställs in i båda riktningarna. Efterhand som arbetet fortskrider kommer det närmare Göteborg.

Utrop på tågen och informatörer på stationerna
Under arbetets gång kommer det att göras särskilda utrop ombord på alla tåg som påverkas. Det kommer också att sitta informationsanslag på perrongerna vid de stationer som berörs. Inledningsvis finns även informatörer på plats för att svara på frågor och hjälpa till.

Västtrafiks reseplanerare är uppdaterad med alla inställda turer och den ersättningstrafik som körs under perioden.

#järnväg #spårbyte
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0