Infrastruktur Järnväg
1 min lästid

Skanska får stororder på 720 miljoner kronor

25:e maj 2021, 08:09
Skanska får stororder på 720 miljoner kronor
HS2 Area East. Bild: Skanska
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Skanska har tecknat avtal med samriskbolaget Skanska Costain Strabag för spålningsarbeten vid sektionen London Tunnels av höghastighetsjärnvägen HS2 i Storbritannien. Kontraktet är värt cirka 720 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. 

Cementation Skanska kommer att skapa en av de största spontgroparna i Europa – motsvarande fyra fotbollsplaner i storlek. Den nära 1 kilometer långa byggarbetsplatsen kommer att rymma linjerna som kommer in till Euston station för den nya höghastighetsjärnvägen HS2. Totalt kommer cirka 2 000 pålar att installeras.

Skanska levererar, som en del av Skanska Costain Strabag joint venture, design och byggnation i den södra delen av High Speed Two (HS2)-projektet inom den första fasen av utbyggnaden av Storbritanniens nya höghastighetsjärnväg. Kontraktet för HS2 Main Works-paketet tillkännagavs den 15 april 2020 och omfattar byggnation av större tunnlar i infarten till Londons terminal vid Euston station.

HS2 kommer att erbjuda cirka 555 kilometer ny höghastighetsbana och förväntas transportera mer än 300 000 passagerare om dagen i full drift. Det kommer att öka tillgängligheten över hela landet och hjälpa Storbritannien att nå sitt mål om netto noll koldioxidutsläpp till 2050.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0