2020-10-20 Svevia Beläggning byter namn https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/svevia-liten.jpg

Svevia Beläggning byter namn

Svevia beläggningsarbete
Svevias verksamhetsgren division Beläggning byter namn till division Industri. Foto: Markus Marcetic
Vägar

Svevias verksamhetsgren division Beläggning byter namn till division Industri. Namnbytet är en del av Svevias satsning på affären som omfattar allt från bergtäkt och stenmaterial till asfalttillverkning, utläggning och linjemålning.

– Namnet Svevia division Industri beskriver på ett bättre sätt hela vårt erbjudande: Från sten till färdig väg. Alltså, att bakom varje väg finns en hel industri av kunskap och leveransförmåga som omfattar så mycket mer än bara utläggning, säger Tomas Johansson chef för Svevia division Industri.

Han menar att divisionens hela erbjudande är en industriell process som börjar med en täkt, som blir ballast som används i tillverkningen av asfalten som sedan läggs ut på vägen. I processen ingår också asfaltlaboratorier, fräsverksamhet, tankbeläggning och linjemålning.

– Förutom asfalttillverkning har vi också egen tillverkning av bitumenemulsion och en fabrik som tillverkar den termoplast som blir vägmarkeringar.

Under de senaste åren har Svevia satsat på att effektivisera divisionens organisation. Det handlar bland annat om konvertering till biobränsle i asfaltfabrikerna, omställning av Svevias täkter till mer eldriven produktion av stenmaterial, effektivisering av transporter och utökad användning och utveckling av miljövänliga asfaltalternativ.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!