2019-10-30 Lyckat när Malmö återvinner asfalt https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/malmo-asfalt-webb-vag.jpg

Lyckat när Malmö återvinner asfalt

Lundavägen i Malmö. Foto: Malmö stad
Vägar

I och med de nya föreskrifterna i AMA 17*, som öppnar upp för mer återvinning, har Malmö stad kunnat övervinna mycket mer asfalt än innan.

Närmare 60 procent av fräsmassor från gammal asfalt har återvunnits på Lundavägen i Malmö – i jämförelse med riktlinjerna på 10-20 procent.

– Vi sitter redan nu och tittar på var vi ska ha nästa test och om det går att använda ännu mer fräsmassor, berättar Stefan Hallberg, ingenjör på fastighets- och gatukontoret i Malmö i ett pressmeddelande.

”Mycket positivt att vi kan återvinna mer”

– Vi har alltid som mål att återvinna så mycket som möjligt och det är mycket positivt att vi nu kan återvinna ännu mer. Är fräsmassorna av god kvalitet så återvinner vi det i asfalt eller som stödkant vid nyanläggning. Resten är entreprenörens egendom enligt avtal, säger Stefan Hallberg.

AMA*
AMA Anläggning är referensverket som används vid upprättande av tekniska beskrivningar och utförande av anläggningsarbeten. AMA Anläggning ges ut i nya versioner vart tredje år.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!