2019-09-06 Regeringen kräver ökad säkerhet för vägarbetare https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/05/vagtraffe.png

Regeringen kräver ökad säkerhet för vägarbetare

Bildkälla Trafikverket Fotograf: Stefan Bratt
Bildkälla Trafikverket Fotograf: Stefan Bratt
Vägar

Regeringen kräver att säkerheten höjs för de som arbetar längs våra vägar. Därför har regeringen gett Transportstyrelsen i uppdrag att utreda möjliga åtgärder för att öka säkerheten för vägarbetare.

Transportstyrelsen ska fram till den 8 augusti 2020 utreda säkerheten för personal som utför arbete inom eller i anslutning till vägområdet. Dessutom ska myndigheten analysera möjliga åtgärder för att förbättra trafiksäkerhet och arbetsmiljö vid planerade vägarbeten och vid oförutsedda händelser i vägtrafiken som bärgning, arbete med fordonsservice samt trafikolyckor.

– Säkerheten måste bli mycket bättre för vägarbetare. Det är utsatt att jobba på vägar när bilister kör förbi i full fart. Ingen ska riskera att dö eller skadas i samband med att de utför sitt arbete på eller vid vägar. Jag vill se tydliga förslag på hur säkerheten vid vägarbeten kan förbättras, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!