2019-04-23 Lämnar bostadsbyggaren för topptjänst https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/04/svevia-cfo-webb.jpg

Lämnar bostadsbyggaren för topptjänst

Tobias Bjurling, ny ekonomi- och finanschef i Sveviakoncernen, kommer närmast från rollen som chefscontroller i Bonavakoncernen. Foto: Svevia
Tobias Bjurling, ny ekonomi- och finanschef i Sveviakoncernen, kommer närmast från rollen som chefscontroller i Bonavakoncernen. Foto: Svevia
Vägar

Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi- och finanschef i Sveviakoncernen. Tobias Bjurling, som efterträder Åsa Neving, kommer närmast från rollen som chefscontroller i Bonavakoncernen.

Tobias Bjurling har en bakgrund inom revision på PwC och sedan flera år lång erfarenhet från ledande ekonomibefattningar i NCC- och Bonavakoncernen.

– Jag är mycket glad att vi kan välkomna Tobias Bjurling till Svevia och till vår koncernledning. Hans gedigna ekonomiska erfarenhet och profil passar väl in i Svevia och den fas bolaget befinner sig i, med starkt fokus på lönsam tillväxt och finansiell stabilitet, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Tillträder sin nya tjänst under kvartal tre 2019

Utöver sin gedigna och mångåriga bakgrund har Tobias Bjurling en magisterexamen från Uppsala universitet med inriktning redovisning och räkenskapsanalys. Han tillträder sin nya tjänst under kvartal tre 2019.

– Det ska bli en rolig utmaning att som CFO få utveckla den finansiella styrningen på ett av de främsta företagen i Sverige inom drift, beläggning och anläggning. Svevias starka finansiella ställning i kombination med specialiseringen att bygga och sköta om vägar känns mycket spännande, säger Tobias Bjurling.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!