Infrastruktur Vägar
1 min lästid

Staden agerar på vägbro i dåligt skick

26:e april 2017, 21:29
Staden agerar på vägbro i dåligt skick
Ny vägbro till Björnön över Hässlösundet i Mälaren. Illustration av Degree of Freedom.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Västerås stad har gett WSP i uppdrag att upprätta förfrågningsunderlag för utförandeentreprenad för en ny 150 meter lång vägbro till Björnön söder om Västerås. Uppdraget ska utföras under 2017.

Den befintliga Björnöbron över Hässlösundet i Mälaren söder om Västerås är i dåligt skick och ska ersättas med en ny bredare bro med högre bärighet.

– WSP kommer att utföra all projektering som behövs för den nya bron vilket omfattar inmätningar, geoteknik, dykinspektion, vägprojektering, brokonstruktion och belysningsprojektering. WSP upprättar även underlag för miljödomsansökan. Det är omfattande geotekniska undersökningar som kommer att utföras på land och i vatten. Sundets sjöbotten kommer även att skannas med sonar för att upptäcka eventuella hinder, säger Göran Werme på WSP Bro & Vattenbyggnad.

Den nya bron läggs söder om den befintliga bron med ca 10 meters lucka för att möjliggöra att en pålbrygga byggs, där arbetsfordon för byggande av den nya bron och rivning av den befintliga bron kan framföras.

Uppdraget utförs under 2017.

#vägbro björnön #wsp
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0