Vägar
1 min lästid

Ramböll fortsatt rådgivare för nya tunnelbygget

22:a mars 2017, 13:05
Ramböll fortsatt rådgivare för nya tunnelbygget
Ramböll kommer fortsatt att vara huvudrådgivare åt Femers A/S i tunnelbygget.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Ramböll, Arup och TEC har tillsammans vunnit anbud gällande konsultuppdrag för Fehmarn Bältförbindelsen mellan Danmark och Tyskland. Den kombinerade väg- och tågsträckan kommer att bli världens längsta sänktunnel och förkorta restiderna avsevärt.

Ramböll-Arup-TEC-konsortiet kommer fortsatt att vara huvudrådgivare åt Femers A/S som ansvarar för att planlägga den fasta förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. Konsortiet har samarbetat sedan 2009 om att designa tunneln, som är ett av den danska historiens största anläggningsprojekt. Kontraktet löper över 15 år och är värt 114 miljoner EUR. Konsortiet har tidigare jobbat med några av världens största infrastrukturprojekt som Öresundstunneln, Citytunneln i Malmö samt Englands och Amsterdams tunnelbanesystem.

Även ÅF är rådgivare i tunnelprojektet, läs mer här.

– Det är glädjande att vi vunnit ett så viktigt projekt som Fehmarn Bält-förbindelsen. Projektet är tekniskt utmanande och komplext. Rambölls specialistkunskap kommer väl till pass. Samtidigt har vi i konsortiet redan ingående kunskaper om projektet sedan uppdraget med att designa tunneln. Jag ser fram emot det fortsatta samarbetet i projektet och med byggherren, säger Søren Brøndum, divisionschef för transport i Ramböll Danmark och styrelseordförande i konsortiet.

 

#rådgivare tunnel #rödby #tunnelbygge danmark puttgarden #tunnelbygge tyskland
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0