Byggindustrin Projekt
2 min lästid

Satsar 300 miljoner kronor på nytt vattenverk

14:e oktober 2020, 08:45
Satsar 300 miljoner kronor på nytt vattenverk
Anna Sjöström Anna Sjöström
Like 0

Skidanläggningen Branäs, Värmland, växer och för att möta framtida behov satsar kommunen 300 miljoner kronor på ett nytt avlopps- och vattenverk.
ByggDialog har anlitats som totalentreprenör för bygget som startade i veckan.

Branäs turistanläggning i Torsby har växt rejält de senaste åren, vilket säsongsvis belastar vatten och avlopp hårt.
Med en fortsatt expansion där dagens 10 000 bäddar ska utökas till det dubbla, är man i behov av en kapacitetsökning av både vattenförsörjning och avloppsreningsverk. Torsby kommun satsar därför 300 miljoner kronor på en stor och modern VA-anläggning.

–  Torsby kommun gör nu en av sina största satsningar i Klarälvdalen och Ransby/Branäs-området. Besöksnäringen är mycket viktig för hela kommunen och ger ringar på vattnet. Fler arbetstillfällen inom olika branscher skapas och är direkt eller indirekt kopplade till flödet av besökare i kommunen, säger Peter Jonsson, kommunalråd, Torsby kommun.

ByggDialog är totalentreprenör för uppdraget som omfattar nybyggnation av vattenverk i Branäs, utbyggnad av Ransby avloppsreningsverk samt ledningsarbeten. Med hänsyn till den omfattning och komplexitet som projektet innebär genomförs det i samverkansformen partnering.

–  Vi ser fram emot att bidra till utvecklingen av Torsby kommun och turistanläggningen, för framtiden. Vi tackar ödmjukt för förtroendet och kommer att genomföra projektet i nära dialog med Torsby kommun och verksamheten på plats, säger Michael Sundhäll, vd, ByggDialog.

Det nya verket ska stå klart till vintersäsongen 2022.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0