Nyheter
2 min lästid

Panasonic köper upp värmepumpsverksamhet

3:e december 2019, 13:35
Panasonic köper upp värmepumpsverksamhet
Thibaut Marsol, vice VD för Panasonic Nordic, ansvarig för Heating & Cooling. Bildkälla: Panasonic
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Från och med den 1 januari 2020 kommer affärsenheten för luftkonditionering från finska Kauko Oy tillhöra Panasonic.

Panasonic köper alltså upp värmepumpsenheten från sin finska distributör Kauko. Kauko har varit Panasonics exklusiva distributör av värmepumpar i Finland sedan 1988. Alla Kauko-anställda som jobbar inom värmepumpsenheten kommer att ingå i Panasonics team i Finland. Förvärvet av Kauko följer Panasonics mål att ytterligare stärka sin värmepumpsverksamhet i Norden och vidareutveckla sin position på marknaden.

“Ett framgångsrikt samarbete”

– Vi har haft ett framgångsrikt samarbete med Kauko Oy i över 30 år och vi är mycket glada över att välkomna de anställda på Kaukos värmepumpsverksamhet i våra team, säger Thibaut Marsol, vice vd för Panasonic Nordic, ansvarig för Heating & Cooling i ett pressmeddelande.

Förvärvet kommer att stärka Panasonics position på den nordiska marknaden. Samtidigt kommer det att hjälpa företagets distribution av deras produktportfölj av värme- och kylprodukter.

– Vi uppskattar verkligen hur vi tillsammans har utvecklat värmepumpmarknaden i Finland under de senaste tre decennierna och vi är mycket glada att fortsätta arbetet och ytterligare investera i den här marknaden. Vi har mycket ambitiösa mål och vi siktar mot att ha en ledande position inom värmepumpar för bostäder, både luft-till-luft och luft-till-vatten, samtidigt som vi ökar våra marknadsandelar inom den kommersiella sektorn, säger Thibaut Marsol.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0