Transport & Logistik
2 min lästid

Sveriges mest moderna postterminal

5:e april 2017, 07:38
Sveriges mest moderna postterminal
Näthandel. Den nya terminalen i Örebro är anpassad för att möta den växande näthandelns krav på effektiv pakethantering.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö AB bygger en ny paket- och postterminal i Örebro. Den kommer bli Sveriges mest moderna postterminal och beräknas stå klar årsskiftet 2017/2018.

Den starka tillväxten inom näthandeln ligger bakom bygget av den nya paket-och postterminalen i Örebro. Bockasjö ansvarar för bygget och den färdiga byggnaden kommer att hyras av PostNord på ett långsiktigt hyresavtal.
— Terminalen är anpassad för att möta den växande näthandelns krav på effektivare hantering av paket, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö AB.

Postterminalen kommer att bli den modernaste i Sverige med cirka 27 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och en huslängd på 450 meter. Verksamheten beräknas gå i full drift februari 2018, efter att en ny paketsorteringsanläggning installerats under hösten 2017.
— Terminalen kommer att fungera som ett nav för paketsortering och distribution i Mälardalen. Paket och gods hämtas i en omkrets av cirka 15 mil för att sorteras i den nya terminalen för att sedan distribueras till olika destinationer i Sverige, säger Joakim Hedin.

Vy från nord-väst av den nya terminalen i Örebro. 3D-bild: Krook & Tjäder
Vy från nord-väst av den nya terminalen i Örebro.
3D-bild: Krook & Tjäder

Anläggningen utformas som en paketsorteringsanläggning kopplad till en så kallad crossdocking-terminal för optimal effektivitet. Enligt Joakim Hedin har samarbetet med PostNord fungerat alldeles utmärkt.
— Vi är väldigt glada för samarbetet med PostNord. Vi har tidigare samarbetat då vi uppförde två Logistikanläggningar i Helsingborg som hyrs av PostNord-koncernen, säger Joakim Hedin.

Förutom byggnationen i Örebro skall Bockasjö även uppföra en terminal i Västerås om 5 000 kvadratmeter som också kommer att hyras av PostNord. Denna terminal ersätter fem andra lokaliteter och skall vara inflyttningsklar i december 2017.

Fakta om den nya terminalen i Örebro
Värde: 300-350 Mkr
Entreprenadform: Delad entreprenad
Huskroppar: 1
Bruttoyta: 27 000
Byggstart: september 2016
Färdigt: juni 2018
Byggtid: ca 22 månader

#bockasjö #joakim hedin #ny terminal #örebro #postnord
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0