Infrastruktur Kollektivtrafik
1 min lästid

Rekordhög punktlighet för pendeltågen

20:e maj 2020, 08:13
Rekordhög punktlighet för pendeltågen
Bildkälla: MTR
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Mars månad var en rekordmånad för MTR Pendeltågen vad gäller punktlighet och även i april landade punktligheten på en hög nivå.

Sedan 2018 har MTR, Trafikverket och Trafikförvaltningen (SL) bedrivit ett nytt arbetssätt för att tillsammans identifiera och genomföra de åtgärder som får störst effekt för pendeltågsresenärerna på kort tid.

Målet med åtgärderna är att minska trafikstörningarna på pendeltågen genom att förbättra infrastrukturen, förbättra hanteringen av trafiken under och efter störningar, minska tillfällen med obehöriga i spår, samt att utveckla en tillförlitlig trafikinformation.

– Att vi levererar en punktlig och stabil pendeltågstrafik för alla som verkligen behöver kunna ta sig till sina viktiga jobb varje dag, är kanske mer betydelsefullt nu än någonsin. Pendeltågens höga kapacitet och direkta anslutning till regionens fem större sjukhus är en viktig del i att hålla vårt samhälle rullande under den pågående Coronapandemin, säger Henrik Dahlin, vd MTR Pendeltågen i ett pressmeddelande.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0