2020-03-24 ”Vill inte höra om helgtidtidtabeller eller rastlösa bussförare” https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/03/kollektivtrafik-bussar-stockholm-buss-1.jpg

”Vill inte höra om helgtidtidtabeller eller rastlösa bussförare”

Foto: Branschaktuellt / Kristoffer Tamsons (M) Trafikregionråd. Fotograf: Anna Molander
Kollektivtrafik
Nyheter

Storstockholms Lokaltrafik (SL) publicerade nyligen beskedet om färre avgångar för bussar, pendelbåtar, spårvagn och tåg som Branschaktuellt skrev om här.

Reaktionerna blev inte som väntat. SL själva trodde att antalet påstigande som märkvärt har minskat, skulle matcha det reducerade antalet avgångar. Men det verkade snarare som om Stockholmarna tröttnat på att vara hemma. Något som resulterade i fulla bussar och upprörda resenärer i corona-tider.

”Det är en order”

I samma veva har Kristoffer Tamsons (M) regiontrafikråd själv följt läget och kommenterar det hela såhär på Facebook:

”Jag vill inte höra om några helgtidtidtabeller eller rastlösa bussförare. Kör allt ni kan, så mycket ni kan. Ta in timanställda, övertid och andra förare som kan ställa upp. Det är inte en rekommendation. Det är en order. Detta från den samlade politiken.”

”Det innebär att fler bussar nu rullar i trafiken och jag har fått löfte om att de ska bli ännu fler. Detta särskilt där trängseln och behoven är som störst.”

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!