Infrastruktur Kollektivtrafik
1 min lästid

Grönt ljus för stationsprojektet

5:e februari 2019, 11:33
Grönt ljus för stationsprojektet
Östertälje pendeltågsstation. Fotograf: Södertälje kommun
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Kommunstyrelsen i Södertälje kommun har beslutat att tilldela markanvisning till Serneke för att påbörja planläggningen av området kring Östertälje pendeltågsstation. Planerna omfattar bland annat uppåt 500 lägenheter, handel och service.

Markanvisningen innebär att Serneke Projektutveckling får ensamrätt att under två år förhandla med kommunen om överlåtelse av markanvisningsområdet. Under denna tid ska Serneke, tillsammans med Södertälje kommun utveckla tankar kring projektet och slutligen presentera ett förslag på hur området kan komma bebyggas och förändras till en plats för boende och service.

Utöver planerna på bostäder med blandade upplåtelseformer, handel och service kommer möjligheten att inrymma hotell och kontor i området också att utredas.

– Vi är väldigt glada över att få möjligheten att utveckla området som har stor potential inte minst tack vare läget med goda kommunikationer. Vi kommer att tillsammans med kommunen utreda hur vi skapar lämpliga bostäder och kringfunktioner för att få en kvalitativ boendemiljö. Detta inspirerande projekt inleds snarast, säger Ted Mattsson, regionchef för Serneke Projektutveckling.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0