2021-04-28 Nytt hopp för hotad järnväg https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/04/jarnvagkasper.jpg

Nytt hopp för hotad järnväg

FOTO: KASPER DUDZIK
FOTO: KASPER DUDZIK
Järnväg

För tre år sedan beslutade Trafikverket att dra in underhållet för Lysekilsbanan och för bara tre veckor sedan föreslog myndigheten en nedläggning av järnvägen. Ett beslut som kan komma att stoppas av Försvarsmakten.

Just nu är den 35 kilometer långa järnvägen i dödläge: Trafikverket satsar inte på banan för den trafikeras för lite, och ingen satsar på trafiken för att banan inte rustas upp. Men nu finns nytt hopp för den nedläggningshotande järnvägen, rapporterar DN.

Nyligen nåddes Försvarsmakten av informationen om att Trafikverket jobbar mot en definitiv nedläggning av Lysekilsbanan. Ett möte mellan myndigheterna hölls förra veckan, innan Trafikverket hunnit skicka ut nedläggningsförslaget på remiss.

Jörgen Ryding, enhetschef vid Trafikverket Region Väst, säger till DN, att Trafikverket nu får se om man ska gå vidare för att prova nedläggning eller om dialogen med försvaret gör att de väljer en annan väg.

Försvarsmakten ska inkomma med en formell skrivelse om ett par veckor, enligt uppgifter till DN.

– Vi går nog ut med den externa remissen före sommaren om inte dialogen med försvaret ger något annat, säger Jörgen Ryding till tidningen.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!