2021-03-31 Hitachi Rail tecknar miljardkontrakt i USA https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/09/taylor-smith-jarnvag-grenrebild-rals-spar.jpg

Hitachi Rail tecknar miljardkontrakt i USA

Foto: Taylor Smith
Järnväg
Kollektivtrafik

Hitachi Rail har fått ett kontrakt värt upp till 2,2 miljarder dollar av Washington Metro för att bygga 256 järnvägsfordon till Washington DS:s tunnelbanesystem.

Hitachi Rail kommer att tillverka vagnkarossen, utföra utrustningsinstallationerna och göra den slutliga monteringen av vagnarna från 8000-serien i Metro-regionen, vilket skapar nya kvalificerade arbetstillfällen i regionen.

De initiala fordonen förväntas kunna levereras 2024.

“Att investera i järnvägsfordon från 8000-serien är att investera i säker, pålitlig transport för Metros kunder”, säger Paul J. Wiedefeld, Metros vd. ”Det här är en win-win som främjar Metros framtid, den lokala ekonomin och jobbskapande i hela huvudstadsregionen.”

Metro och Hitachi Rail delar ett åtagande inom hållbarhet och det är utgångspunkten för den nya modellen.

”Vi är hedrade över att bistå Metro i att möta deras mobilitetsbehov, i att leverera innovativa lösningar till kunder och att förbättra passagerarupplevelsen”, säger Andrew Barr, vd Hitachi Rail Group.

”Vår snabba tillväxt kan direkt och indirekt översättas till fler amerikanska jobb och ytterligare investeringar. Beställningen av 8000-serien signalerar en stor expansion av vårt företag i USA.”

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!