Järnväg
3:e juni 20142 min lästid

MTR flyttar in på Hagalund depå

3:e juni 20142 min lästid
MTR flyttar in på Hagalund depå
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Nu är det klart att MTR Express kommer att underhålla sina tåg i Hagalunds depå i Solna – norra Europas största depå för tågunderhåll. Jernhusen bygger en helt ny, modern motorvagnshall på platsen där Gamla vagnhallen nu ligger. Hallen kommer att utrustas med tekniska lösningar för daglig skötsel och underhåll av MTR Express nya tåg.

– Vi är mycket glada över att kunna möta MTR Express efterfrågan, vad det gäller underhållet av deras nya tåg. En extra poäng är att vi kan erbjuda dem plats i vår depå i Hagalund, som ligger helt rätt placerad för deras behov, säger Kerstin Gillsbro, Vd för Jernhusen.

Jernhusen utvecklar nu Gamla vagnhallen tillsammans med MTR Express och Stadler Sweden AB, som kommer att underhålla MTRs tåg i Hagalund.

–   Tillsammans med Jernhusen har vi arbetat fram en lösning som möter våra höga krav på kvalitet och robusthet. Vårt avtal med Jernhusen löper på 10 år, vilket visar på långsiktigheten i vår satsning på MTR Express. Förutom långsiktigheten vill vi vara ett bolag som bidrar till att den svenska depåmarknaden utvecklas och effektiviseras, säger Johan Söör, Vd på MTR Express.

Hagalund är ett av Sveriges äldsta depåområden. Jernhusen utvecklar sina befintliga depåer och förvärvar även ny mark för att bygga nytt på helt nya platser där efterfrågan från kunder finns. Exempel på sådana är depåerna i Boxholm och Raus.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0