2020-10-28 SJ utökar storstadstrafiken https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/Sj-tag.jpg

SJ utökar storstadstrafiken

Sj tågtrafik
SJ sätter in fler avgångar på helgerna på linjerna Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö från och med 9 november. Foto: Stefan Nilsson / SJ AB
Järnväg

SJ förstärker utbudet på helgerna på linjerna Stockholm-Malmö och Stockholm-Göteborg. Det innebär en ökning av helgtrafiken med 15 procent. Det motsvarar drygt 5 000 nya bokningsbara platser varje helg från och med 9 november.

Fritidsresandet har ökat successivt månad för månad efter att reserestriktionerna hävdes i juni, medan ökningstakten för affärsresandet har varit betydligt mindre. Detta innebär ändrade resmönster.

– Många fritidsresenärer vill åka på fredagar och söndagar, vilket gör att de bokningsbara platserna på snabbtågen går åt snabbt. Vi fortsätter också att ha ett antal platser spärrade på tågen för att skapa möjlighet att sitta med ledigt säte bredvid. Genom att förstärka utbudet kan vi ge fler möjlighet att resa, säger SJs presschef Tobbe Lundell.

SJ sätter in fler avgångar samt kör med dubbla tågsätt på vissa avgångar i helgtrafiken. Sammanlagt innebär det totalt 22 extra tåg i helgtrafiken på linjerna Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö från och med 9 november jämfört med oktober månads utbud.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!