2019-09-16 Alstom levererar ytterligare 4 Coradia Lint regionaltåg https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/09/alstom-tag-kollektivtrafik-coradia-lint.jpg

Alstom levererar ytterligare 4 Coradia Lint regionaltåg

Coradia Lint DK. Foto: Alstom
Järnväg
Kollektivtrafik

Alstom har fått en order från Nordjyske Jernbanen om ytterligare 4 Coradia Lint som kompletterar deras nuvarande flotta på 13 tåg. Tågen kommer att byggas på Alstoms anläggning i Salzgitter, med leverans planerad i mitten av 2021.

– Vi är mycket glada över att Nordjyske Jernbanen väljer att utvidga sin Coradia Lint-flotta. Det är bekvämt, pålitligt och ett populärt tåg bland passagerarna. Alstom har sålt 1000 Coradia Lint regionala tåg; det är utan tvekan den mest framgångsrika dieseltåget (DMU) i Europa, säger Emmanuel Henry, Managing Director för Alstom i Danmark i ett pressmeddelande.

Tågen är en del av Alstoms Coradia-sortiment av modultåg

Den maximala körhastigheten är 140 km/h. De 2-vagnståg som beställts av Nordjyske Jernbaner har totalt 120 sittplatser och upp till 135 platser med stående passagerare. Tågen är också utrustade med Wi-Fi, luftkonditionering, informationssystem och videoövervakning för passagerarkomfort och säkerhet. 

Alstoms Coradia Lint-tåg har körts i mer än 30 järnvägsnät i Tyskland, Europa och Kanada sedan år 2000. Tågen är en del av Alstoms Coradia-sortiment av modultåg.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!