2019-08-13 Sweco köper upp verksamhet https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/08/sweco-webb.jpg

Sweco köper upp verksamhet

Foto: Holger Ellgaard / CC BY-SA 3.0
Järnväg

Sweco har undertecknat ett avtal om att förvärva NRC Groups verksamhet inom rådgivning och tekniska konsulttjänster för järnvägsinfrastruktur.

I och med förvärvet ska Sweco bli den ledande experten och leverantören inom järnvägsdesign i Finland, samtidigt som Sweco stärker sin position i Sverige.

– Vi fortsätter att följa vår tillväxtstrategi med ambitionen att bli marknadsledande på alla våra nyckelmarknader. Genom förvärvet stärker vi vårt erbjudande inom ett segment med stora investeringsbehov och stark marknadstillväxt. I tillägg kompletterar våra respektive tjänsteutbud varandra starkt, och jag är glad och stolt över att välkomna alla våra nya kolleger till Sweco, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef på Sweco, i ett pressmeddelande.

En marknadsledande position

Genom förvärvet intar Sweco Finland en marknadsledande position inom järnvägsdesign och blir en av de största aktörerna på marknaden inom infrastruktur, mobilitet och stadsplanering.

– Under företagets historia har design alltid varit en viktig del av vår verksamhet. Därför har vi medvetet ansträngt oss för att hitta en ägare som har de bästa möjligheterna att utveckla vår designverksamhet. Vi tror att våra designer kommer att nå sin fulla potential som en del av Sweco och att de kommer att utöka sin kompetens ytterligare. NRC Group och Sweco samarbetar för närvarande i många olika projekt, och i med förvärvet kommer vi att få en möjlighet att utöka vårt samarbete i Norden. Hädanefter kan våra experter utveckla järnvägstransporterna i hela norra Europa tillsammans med Sweco. Det är en fantastisk möjlighet, säger Harri Lukkarinen, vd på NRC Group Finland. 

Processen för godkännande från den finska konkurrensmyndigheten har initierats.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!