Infrastruktur Järnväg
2 min lästid

Dubbel vinst för Sweco

21:a maj 2019, 07:30
Dubbel vinst för Sweco
Swecos kontor i Stockholm. Foto: Branschaktuellt
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Ett omfattande arbete att rusta upp och modernisera järnvägen i Boråsområdet har påbörjats av Trafikverket i syfte att möjliggöra framtida kapacitetsökningar och för att skapa en mer tillförlitlig och robust järnväg. Sweco har på kort tid vunnit två nya uppdrag i området till ett värde av totalt 66 MSEK.

Under hösten 2022 kommer tågtrafiken i Västsverige påverkas av planerade avstängningar kopplat till projekten Västlänken och Olskroken. Upprustningen och moderniseringen av järnvägen i Boråsområdet är nödvändig och måste färdigställas innan hösten 2022 då tågtrafiken kommer ledas om via Borås. Trafikverket ska på utvalda delar byta ut spår, kontaktledningar och signalställverk samt införa fjärrstyrning.

Sweco har fått uppdragen att fram bygghandling inför spårbytet mellan Herrljunga-Borås samt ta fram förfrågningsunderlag för totalentreprenad inför spår- och kontaktledningsbytet på sträckan Borås-Varberg.

– De två projekten är viktiga pusselbitar för framtida järnvägstransporter i Västsverige. Vi står inför en spännande utmaning då uppdragen har en tight tidplan och det handlar om en lång järnvägssträcka på totalt 125 km. Det är glädjande att få förtroendet att utveckla ett transportsystem som banar väg för effektiv och miljövänlig tågtrafik, säger Jan Thulin, vd för Swecos järnvägsverksamhet.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0