2018-01-09 Hon tar över som vd för Öresundståg https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/01/oresundstag.jpg

Hon tar över som vd för Öresundståg

Maria Holmgren, ny vd för Öresundståg AB. Källa: Öresundståg
Maria Holmgren, ny vd för Öresundståg AB. Källa: Öresundståg
Affär & Karriär
Järnväg
Kollektivtrafik

Öresundståg ABs styrelse har vid gårdagens styrelsesammanträde beslutat att utse Maria Holmgren till ny VD för bolaget. Hon tillträder tjänsten den 15 februari.

Maria Holmgren har sedan 2014 varit ställföreträdande Trafikdirektör hos Skånetrafiken. I sitt nya uppdrag som VD för Öresundståg AB – vars delägare utgörs av Region Skåne, Blekinge, Kronoberg, Västra Götaland, Halland och Kalmar län – kommer hon leda utvecklingsarbetet tillsammans med bolagsstyrelsen.

– Vi har en spännande och intensiv period framför oss med stora investeringar i både upprustning av tågen, utveckling av trafiken i södra Sverige och investeringar i underhåll och en helt ny depå i Hässleholm. Jag är övertygad om att Maria, med sin erfarenhet och kompetens, kommer göra ett utmärkt arbete i sin nya roll, säger Stefan Svalö (S), ordförande i Öresundståg AB.

– Öresundstågen är stommen för det regionala resandet mellan länen i södra Sverige och till Danmark. Jag vill stärka samarbetet mellan parterna, utveckla trafiken och leverera den kvalitet som vi och våra kunder önskar, säger Maria Holmgren, tillträdande VD.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!