2017-10-13 SJ storsatsar på Stockholm-Göteborg https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2017/10/sj0101.jpg

SJ storsatsar på Stockholm-Göteborg

Bildkälla: SJ
Bildkälla: SJ
Järnväg

Nu utökar SJ antalet avgångar på sträckan Stockholm – Göteborg för nästa år. Satsningen ska ge fler direkttåg med X 2000 utan stopp på vägen. Samtidigt utökas även antalet avgångar med SJs InterCity-tåg.

Totalt tolv nya direkttåg per vecka med SJs snabbtåg X 2000 utan uppehåll och fyra nya avgångar per vecka med SJs InterCity-tåg, som har en något längre restid än snabbtågen. Den nya tidtabellen gäller från och med 10 december.

– Vi genomför en rejäl satsning på resandet mellan Stockholm – Göteborg. Varje dag finns 50 avgångar att välja på mellan de båda städerna, varav de flesta med X 2000. För de som främst vill resa billigt erbjuder vi nästa år fler avgångar med InterCity-tåg, säger Maria Hofberg, affärschef vid SJ

Resandet med SJs fjärrtåg till och från Göteborg har under de senaste fem åren ökat med 35 procent på linjerna från Stockholm, Malmö, Karlstad och Kalmar. Sedan SJ kom tillbaka med trafik på Västkustbanan Göteborg – Malmö/Köpenhamn har 800 000 nya resor skapats.

Fler tågresenärer resulterar i att fler tåg behövs. För några veckor sedan inledde SJ upphandlingen av ett 30-tal nya snabbtåg som ska ha en maxhastighet på 250 km/h, vilket blir snabbast i landet. De nya tågen planeras att sättas i trafik 2021.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!