Stort järnvägskontrakt värt två miljarder klart

Järnväg

Totalentreprenaden för bygget av fyra spår på Södra stambanan mellan Flackarp och Arlöv har tilldelats JV NCC Sverige AB – Obrascon Huarte Lain, S.A. (OHL). Det skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Uppdraget omfattar samtliga arbeten i projektet; markarbete, betongkonstruktioner och BEST (bana, el, signal och tele) på sträckan Flackarp–Arlöv. Det omfattar också att bygga om stationerna Hjärup, Åkarp och Burlöv. Konsortiet får även uppdraget att arbeta med projektering för fyrspårsutbyggnaden på delen Lund–Flackarp i ett ECI-kontrakt (Early Contractor Involvement), med byggandet som option.

– Vi fick in fyra anbud från mycket kompetenta entreprenörer men valet föll på samarbetet mellan svenska NCC och spanska OHL, efter att pris och mervärden utvärderats, säger Jens-Peter Eisenschmidt, projektledare på Trafikverket.

Kontraktet är värt 2 miljarder kronor. Efter beslutet om kontraktstilldelning råder en avtalsspärr till och med 19 juni 2017, då tilldelningen kan överklagas. Kontraktet kan sedan tecknas tidigast efter att avtalsspärren har upphört.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!