2020-10-22 Stena Lines nya färja färdig för leverans https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/stena-embla2.jpg

Stena Lines nya färja färdig för leverans

Stena Line Embla
Stenas nybyggda fartyg Stena Embla fick högsta betyg under första provturen till havs. Här testas manöverbarheten. Foto: CMI Jinling Shipyard
Hamnar
Transport

Stena Lines nybyggda färja Stena Embla har under veckan varit ute till havs på sin första provtur. Färjan är den tredje av fem färjor som byggs för Stena Line i Kina.
Den klarade sina ”sea trials” med högsta betyg och är färdig för leverans senare i år enligt plan.

Stena Embla är den tredje av fem färjor som Stena Line bygger tillsammans med systerföretaget Stena RoRo på skeppsvarvet CMI Jinling i Weihai, Kina. Trots den pågående pandemin beräknas Stena Embla att levereras enligt plan i slutet av november för att under början av 2021 börja trafikera på Stena Lines färjelinje mellan Belfast och Liverpool på Irländska Sjön.

“Sea trials” är den första riktiga provturen till havs och under ett antal dagar testas bland annat motorer, manövrerbarhet, samt säkerhets- och navigationsutrustning.

– Stena Embla och hennes systerfartyg är verkligen nästa generations färjor. Energieffektiva, flexibla, moderna och anpassade för såväl gods- som passagerartrafik. Detta är ytterligare en viktig milstolpe i Stena Lines pågående modernisering av fartygsflottan och vår plan för att bidra till att reducera transportsektorns klimatpåverkan, säger Niclas Mårtensson, vd på Stena Line.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!