2020-10-19 Stena Line förlänger fartyg för att öka kapaciteten https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/stena-line-liten.jpg

Stena Line förlänger fartyg för att öka kapaciteten

Stena Line förlänger fartyg för att öka kapaciteten
Innan fartygen går i trafik på Östersjön ska de genomgå en unik förlängning och få en helt ny 36 meter lång mittsektion. Foto: Gemi Kaydrma/Sedef Shipyard
Hamnar
Transport

Stena Line ökar kapaciteten på linjen mellan Nynäshamn och Ventsplis i Lettland.
Två större fartyg sätts in på linjen, men först ska de genomgå en förlängning där de får en ny mittsektion.

År 2012 tog Stena Line över linjen mellan Nynäshamn och Ventspils och sedan dess har verksamheten mer än dubblerats.

Nu ökar Stena Line ytterligare genom att under våren 2021 byta till de två större och modernare RoPax-fartygen Stena Lagan och Stena Mersey.
Fartygen är byggda på det italienska Visentinivarvet år 2005 och har tidigare seglat på Stena Lines linje mellan Belfast och Liverpool.

Innan de går i trafik ska de genomgå en unik förlängning och modernisering. De får en helt ny 36 meter lång mittsektion och därmed 30 procent ytterligare fraktkapacitet.

Även interiören och passagerarutrymmena uppdateras och kommer efter ombyggnationen att innehålla 200 hytter, nya butiksytor, loungeområden med vilstolar och ett nytt soldäck akterut.

Det första av fartygen, Stena Lagan befinner sig just nu på skeppsvarvet Sedef i Tuzla, Turkiet för ombyggnation. Det förväntas att gå i trafik under det första kvartalet.
Stena Mersey seglar på linjen Belfast-Liverpool fram till årsskiftet och ska sedan förlängas och modifieras på samma varv under våren. Det beräknas gå i trafik innan högsäsongen under sommaren 2021.  

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!