2020-02-19 Hamnarna samarbetar för hållbara transporter https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/02/malarhamnar-webb.jpg

Hamnarna samarbetar för hållbara transporter

Bildkälla: Västerås Stad
Hamnar

Mälarhamnar och Stockholms hamnar har startat ett samarbete för att möjliggöra hållbara transporter och inlandssjöfart mellan Stockholm Norvik Hamn och Mälarhamnarna i Västerås och Köping.

Både Stockholms Hamnar och Mälarhamnarna är aktuella med nybyggen och expansioner. Nu har hamnarna gått samman för att främja sjötransporterna i regionen. Samarbetet har som mål att möjliggöra inlandssjöfart mellan Stockholm Norvik Hamn och Mälarhamnarna.

– Vi ser oerhört positivt på detta samarbete. Stockholm Norvik Hamn ger en unik möjlighet att skapa en inlandssjöfart med pråmar som effektiviserar transporterna i Stockholmsregionen. Det ger ytterligare möjligheter till våra kunder och minskar trängsel och miljöpåverkan på miljöpåverkan, säger Johan Wallén, marknads- och försäljningschef Stockholms Hamnar i ett pressmeddelande.

”Viktigt att vi drar strå till stacken”

– För att rederier, speditörer och varuägare ska kunna driva och använda pråmtrafik krävs att hamnar arbetar tillsammans i en slinga och att det finns farleder som fungerar för ändamålet. Därför är det viktigt att vi hamnar drar våra strån till stacken och tillsammans tar avgörande steg för att den här trafiken ska komma igång på riktigt i Sverige, säger Carola Alzén, vd Mälarhamnar.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!