Infrastruktur Hamnar
1 min lästid

Stena investerar 50 miljoner

18:e december 2019, 15:26
Stena investerar 50 miljoner
Bildkälla: Stena Line
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Till 2020 investerar Stena Line 50 miljoner kronor i ett heltäckande renoveringsprogram för de två färjorna FS Mecklenburg-Vorpommern och M/S Skåne.

Det gäller linjen mellan Trelleborg och Rostock. Bolaget har haft en stark tillväxt de senaste åren. Renoveringen kommer till största del att genomföras under drift och ska stå klart inför högsäsongen sommaren 2020.

Nytt koncept ombord

Renoveringen är heltäckande och inkluderar samtliga hytter, publika utrymmen, korridorer och serveringar ombord. På FS Mecklenburg-Vorpommern tas också den tidigare separationen mellan café och butik bort för att skapa ett större publikt utrymme. På M/S Skåne byggs ett nytt koncept som introducerats på nybyggena, “Newsroom”, där resenärer kan dra sig tillbaka för avkoppling.

– Under de senaste tre åren har vi sett en imponerande tillväxt med över 100 000 gäster per år på linjen Trelleborg-Rostock och i år välkomnar vi för första gången fler än 400 000 passagerare på linjen. Naturligtvis vill vi ge våra gäster en modern och trevlig reseupplevelse även i framtiden och denna renoveringen av publika utrymmen och hytter är ett viktigt steg på den resan, säger Ron Gerlach, ansvarig för Stena Lines Tysklandslinjer i ett pressmeddelande.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0