2019-08-07 Passagerarökning för fartyg https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/08/viking-line-webb.jpg

Passagerarökning för fartyg

M/S Viking XPRS. Foto: Viking Line
Hamnar

Viking Lines passagerarvolym för samtliga rutter uppgick i juli till 951 645 passagerare. Resenärsvolymerna är till och med högre än under rekordåret 2018 då 951 005 reste.*  

I år trafikerade Viking Line med sju fartyg. M/S Rosella, som slog alla tiders rekord i juni, gjorde det även i juli med 146 050 passagerare. Mariella och Gabriella som trafikerar mellan Helsingfors och Stockholm gjorde även i sommar dagsturer till Tallinn.

Ökat intresse

Bägge fartygens kapacitetsutnyttjande ska ha ökat märkbart på grund av dessa extra turer. I juli gjorde Viking Cinderella tre kryssningar från Stockholm till Gotland under politikerveckan i Visby.

– Vi är mycket nöjda med passagerarantalets utveckling i juli och glada över att så många väljer att åka med våra fartyg. Att Rosella två månader i följd gör passagerarrekord är extra trevligt. Vi ser att det finns ett stort intresse av att semestra i grannländerna bland våra resenärer, vilket återspeglar samhällstrenden just nu, säger Viking Lines verkställande direktör Jan Hanses i ett pressmeddelande.

* Alla tider rekord slogs år 2017 med extra insatt kapacitet med katamaranen Viking Faster på Hfors – Tallinn.

** i siffran ingår även passagerare som åkt Stockholm – Tallinn, Mariehamn-Tallinn med Mariella/Gabriella.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!