2019-06-17 Kattholmen certifieras med Blå flagg https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/06/kattholmen-webb.png

Kattholmen certifieras med Blå flagg

Kattholmen. Foto: Värmdö kommun
Hamnar

Kattholmen är den första hamnen i Värmdö och en av tre hamnar i hela Stockholmsområdet, som blivit Blå flagg certifierade. Certifieringen är baserad på den miljövänliga verksamhet som bedrivs i gästhamnen.

Blå flagg är en internationell miljömärkning som drivs av Foundation for Environmental Education (FEE) och som för närvarande finns på över 4500 stränder och hamnar i 45 länder runt om i världen. I Sverige finns 11 hamnar och 9 stränder som är certifierade enligt Blå Flagg.

”Vi är stolta”

Varje hamn eller strand med Blå Flagg måste uppfylla ett antal kriterier inom områdena vattenkvalitet, säkerhet och service, miljöutbildning samt information.

– Vi är stolta att få vara en blå-flagg hamn och tänker fortsätta den inslagna vägen för ett hållbart samhälle. Vår avsikt är att även nästa marina, som byggs i Stavsnäs till nästa sommar, skall vara en blå-flagg-hamn, säger Björn Ulfvin, Värmdö hamnars styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!