2021-05-03 Norwegian varslar nästan 1200 anställda i Spanien https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/06/norwegian-europa-kanada.jpg

Norwegian varslar nästan 1200 anställda i Spanien

Norwegian Boeing 737 MAX 8. Bildkälla: Norwegian
Bildkälla: Norwegian
Flyg

Under måndagseftermiddagen kom nyheten att Norwegian planerar att säga upp nästan 1200 anställda i Spanien.

Det är 85 procent av kabinpersonalen. Flygbolaget beskriver att de är i slutspurten för granskningsprocessen i Irland och rekonstruktionen i Norge, enligt Svenska Magasinet som hänvisar till en artikel i spanska Expansión.

– Mot bakgrund av de många internationella reserestriktionerna är resultatet i det här kvartalet som förväntat. Under denna period har vi ändå nått flera milstolpar i det viktiga arbetet med att säkra företagets framtid och se till att Norwegian förblir en konkurrent att räkna med på den europeiska marknaden. Med en solid ekonomisk grund, ökad vaccinering av befolkningen i Europa och lättade resebegränsningar är vi redo att välkomna kunder ombord när de vill flyga igen, säger vd Jacob Schram i en kommentar.

Norwegian stänger ned samtliga långdistansflygningar från Barcelona. Antalet flyg inom Europa minskar också.

Utöver Barcelona stängs baser också på Gran Canaria och Tenerife Sur. Då återstår Málaga och Alicante, med ett flyg på vardera.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!