2020-03-18 Klart: korttidspermittering för flygtekniker https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/10/flygskatt-transportstyrelsen.jpg

Klart: korttidspermittering för flygtekniker

Transportstyrelsen sänker sin höstprognos över flygtrafiken. Bildkälla Transportstyrelsen
Bildkälla Transportstyrelsen
Flyg

Svenska Flygbranschen, ett förbund inom Transportföretagen och Svensk Flygteknikerförening har enats kring ett avtal om korttidspermittering med anledning av krisen i flygbranschen.

Avtalet om korttidspermittering innebär att arbetstagare tillfälligt går ner i lön och arbetstid och att kostnaden delas mellan arbetsgivare, arbetstagare och staten. Det innebär också att lokala parter kan träffa lokala överenskommelser om kortidspermittering av personal för att trygga anställningar och företag.

– Flygbranschen befinner sig i en extrem och akut situation till följd av coronaviruset. Därför har Svenska Flygbranschen och Svensk Flygteknikerförening enats kring ett avtal för korttidspermittering som tillsammans med andra åtgärder kan förhindra konkurser. Avtalet innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften, säger Joakim Ärlund, förhandlingschef och vice-vd, Svenska Flygbranschen, ett förbund inom Transportföretagen i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!