2020-02-19 Efter konkursen: Så stort är skuldberget https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/02/vingving.jpg

Efter konkursen: Så stort är skuldberget

Petter Stordalen Foto: News Oresund, wikimedia CC / Fotograf Joakim Borén, Ving.
Petter Stordalen Foto: News Oresund, wikimedia CC / Fotograf Joakim Borén, Ving.
Flyg

De tidigare brittiska ägarna hade enorma fordringar på Ving i samband med konkursen förra året. Totalt saknas över 31 miljarder kronor i Ving Sveriges konkurs, rapporterar Svenska Dagbladet.

På tisdagen hölls edgångssammanträde i Stockholms tingsrätt med Ving och den skandinaviska delen av koncernen som drogs in i konkursen i höstas.

De färska uppgifterna, som Svenska Dagbladet tagit del av, visar att samma dag som Stordalen räddningsoperation flyttade över verksamheten till andra bolag fanns mångmiljardskulder till de brittiska koncernbolagen i Thomas Cook som gått i konkurs en månad tidigare.

Ving Sverige AB hade gått borgen för nära 24 miljarder kronor åt Thomas Cook, såväl för den brittiska resejätten lån som företagsobligationer. Utöver det tillkommer garantikrav från brittiska myndigheter på sju miljarder, skriver tidningen.

Till de största fordringsägarna hör Nets Sweden AB som saknar 559 miljoner enligt bouppteckningen, Thomas Cook Northern Europe med en brist på 34 miljarder samt Thomas Cook Northern Holding där det saknas 4 miljarder konor.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!