2019-10-11 Flygbolag startar världens längsta flygrutt https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/4557338244_77e2ab0370_o.jpg

Flygbolag startar världens längsta flygrutt

Flygningarna är en del av Qantas större satsning ”Project Sunrise”. Foto: Simon Sees / pixlr
Flygningarna är en del av Qantas större satsning ”Project Sunrise”. Foto: Simon Sees / pixlr
Flyg

Det australiska flygbolaget Qantas kommer att börja testflyga de hittills längsta flygsträckorna någonsin i nästa vecka, i ett försök att locka kunder från konkurrenter. Det rapporterar Financial Times.

Det är första gången ett kommersiellt flygbolag flyger sträckan mellan New York och Sydney – en sträcka på mer än 16 000 kilometer. Dessutom införs en direktrutt mellan London och Sydney, en rutt på mer än 17 000 kilometer som väntas ta uppemot 20 timmar.

”Detta är en av de sista stora utmaningarna inom modern luftfart” sa Sean Golding, den flygkapen på Qantas som ska sitta bakom spakarna under den första flygningen New York-Sydney.

”Project Sunrise”

Testflygningarna är en del av Qantas större satsning ”Project Sunrise”, där bolaget siktar på att göra nonstopflygningar mellan Australiens östkust och städer som London, New York, Paris, Frankfurt, Kapstaden och Rio de Janeiro. Långflygningarna har gjorts möjliga genom utvecklingen av en ny generation bränslesnåla passagerarplan från Boeing och Airbus.

Den hittills längsta rutten i världen flygs för närvarande av Singapore Airlines och går mellan New York och Singapore, en sträcka på 15.344 kilometer som flygs med en Airbus A350-900ULR.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!